Author Topic: 2003 R.K Running issue.  (Read 309 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline oldskool

  • Full Member
  • Posts: 379
2003 R.K Running issue.
« on: May 03, 2021, 04:40:08 PM »
My sons 03 Road King front CyLinder not firing. It's running on rear cylinder only. It will stall if I pull rear plug wire off while running.I put a spark tester on front plug and I have spark.. Anyone have a diagnostic flow chart to determine the issue ?Any info would be greatly appreciated.

Online Hossamania

  • Site Supporter
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 22330
  • Country: us
  • Mostly confused
Re: 2003 R.K Running issue.
« Reply #1 on: May 03, 2021, 04:45:37 PM »
Carb or efi? If efi, check the wires going to the injector.
Does this rag smell like chloroform?

Offline kd

  • Site Supporter
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 9492
  • Country: ca
Re: 2003 R.K Running issue.
« Reply #2 on: May 03, 2021, 04:55:46 PM »
A compression check will tell you if you need to look any further.
KD

Offline oldskool

  • Full Member
  • Posts: 379
Re: 2003 R.K Running issue.
« Reply #3 on: May 03, 2021, 06:03:55 PM »
It is efi. Also bike has 33,000 miles and cam chain tensioners were done prior to son buying. Will check both though. Thanks guys

Offline fleetmechanic

  • Site Supporter
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 1179
  • Country: 00
Re: 2003 R.K Running issue.
« Reply #4 on: May 04, 2021, 07:45:58 AM »
We had an '02 FLHTP that was doing the same thing.  The wire to the rear injector had been stretched in the frame area and was going open inside the sheath.

Offline tdrglide

  • Full Member
  • Posts: 705
  • Country: us
Re: 2003 R.K Running issue.
« Reply #5 on: May 04, 2021, 10:25:57 PM »
Had similar experience with a 03 RG. Injector wire for front cylinder broken inside sheath right where it entered the plug. Factory zip tie too close to plug put too much tension on wire. At first it was intermittent, worse when fully warmed up. If compression is good I would look at that Injector wire. Easy enough to check with an ohm meter.

Offline kd

  • Site Supporter
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 9492
  • Country: ca
Re: 2003 R.K Running issue.
« Reply #6 on: Yesterday at 05:18:49 AM »
A  miggle test may pick that up.  I do know the injector wire problem was fairly wide spread in 04 so the 03 could be a candidate too.
KD