Author Topic: TTS Settings  (Read 281 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline rbabos

  • Full Member
  • Posts: 13593
  • Country: ca
TTS Settings
« on: April 12, 2019, 03:36:33 PM »
For a V rod that changes the front sprocket from 28-26 what is the setting in (primary ratio) to use so the speedo remains accurate. Rear sprocket is stock 72 tooth. Current stock setting in TTS for primary ratio is 1.828. The actual engine gear drive ratio is 64/117. Just want to be sure of what setting to use for the 26 instead of the 28
Ron
« Last Edit: April 12, 2019, 04:14:42 PM by rbabos »

Offline Ohio HD

  • Professional Cat Herder
  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 20699
  • Country: us
  • OH CRAP!
Re: TTS Settings
« Reply #1 on: April 12, 2019, 04:26:51 PM »
Wouldn't you change it in the VSS?


  [ You are not allowed to view attachments ]  
For the best deal on bike parts, call Calif Phil
     www.harleypartscheap.com

Offline rbabos

  • Full Member
  • Posts: 13593
  • Country: ca
Re: TTS Settings
« Reply #2 on: April 12, 2019, 04:40:35 PM »
Wouldn't you change it in the VSS?


  [ You are not allowed to view attachments ]
I saw that and played with it but it's only a calculator. How do you put the change into the primary numbers for ECM constants?
Ron

Offline Ohio HD

  • Professional Cat Herder
  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 20699
  • Country: us
  • OH CRAP!
Re: TTS Settings
« Reply #3 on: April 12, 2019, 04:43:55 PM »
You do it as you flash the ECM with the MAP. When you flash the ECM you get the option to change the VSS as well before download.
For the best deal on bike parts, call Calif Phil
     www.harleypartscheap.com

Offline rbabos

  • Full Member
  • Posts: 13593
  • Country: ca
Re: TTS Settings
« Reply #4 on: April 12, 2019, 04:45:12 PM »
You do it as you flash the ECM with the MAP. When you flash the ECM you get the option to change the VSS as well before download.
No shit? That simple?
Ron

Offline Ohio HD

  • Professional Cat Herder
  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 20699
  • Country: us
  • OH CRAP!
Re: TTS Settings
« Reply #5 on: April 12, 2019, 04:53:15 PM »
It's in the settings.


  [ You are not allowed to view attachments ]  
For the best deal on bike parts, call Calif Phil
     www.harleypartscheap.com

Offline rbabos

  • Full Member
  • Posts: 13593
  • Country: ca
Re: TTS Settings
« Reply #6 on: April 12, 2019, 04:57:18 PM »
You do it as you flash the ECM with the MAP. When you flash the ECM you get the option to change the VSS as well before download.
No shit? That simple?
Ron
Thanks Brian.
Ron

Offline Ohio HD

  • Professional Cat Herder
  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 20699
  • Country: us
  • OH CRAP!
Re: TTS Settings
« Reply #7 on: April 12, 2019, 05:21:40 PM »
You do it as you flash the ECM with the MAP. When you flash the ECM you get the option to change the VSS as well before download.
No shit? That simple?
Ron
Thanks Brian.
Ron

:up:
For the best deal on bike parts, call Calif Phil
     www.harleypartscheap.com

Offline Ohio HD

  • Professional Cat Herder
  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 20699
  • Country: us
  • OH CRAP!
Re: TTS Settings
« Reply #8 on: April 12, 2019, 07:13:43 PM »
FYI Ron, just so I was clear, the primary numbers don't change, they don't effect the speedometer. Every time you reflash the ECM, it'll show default for the VSS, but you can ignore making a VSS change when you know the correct info is already in the ECM.
For the best deal on bike parts, call Calif Phil
     www.harleypartscheap.com

Offline rbabos

  • Full Member
  • Posts: 13593
  • Country: ca
Re: TTS Settings
« Reply #9 on: April 13, 2019, 05:38:01 AM »
FYI Ron, just so I was clear, the primary numbers don't change, they don't effect the speedometer. Every time you reflash the ECM, it'll show default for the VSS, but you can ignore making a VSS change when you know the correct info is already in the ECM.
Understood. :up: Not for me but a bud using TTS. As you know, I use PV and that speedo deal can be set in the calibration prior to loading.
Ron
« Last Edit: April 13, 2019, 08:36:07 AM by rbabos »